Kontakt

CIO DASHBOARD: FORDELE OG BEDSTE PRAKSIS FOR AT BYGGE ET

CIO DASHBOARD: FORDELE OG BEDSTE PRAKSIS FOR AT BYGGE ET

Et CIO-dashboard er et one-stop-kontrolpanel, der viser de mest kritiske målinger, indikatorer og data, som CIO’er skal overvåge regelmæssigt.

Chief Information Officers (CIO’er) og it-chefer arbejder på forkant med virksomhedens teknologi. Deres hovedansvar er at føre tilsyn med information, teknologi og computersystemer, der kræves for at understøtte en organisations mål. IT-ledere skal også kommunikere teknologiens værdi ved at demonstrere, hvordan den forbedrer virksomhedens rentabilitet. De kræver også hurtig adgang til præstationsindikatorer for at udføre denne pligt.

CIO’en og andre virksomhedsledere kan bruge et CIO-dashboard til at bestemme, hvilke indikatorer der er vigtigst, og hvordan IT klarer sig i forhold til dem. Det kan være et af de mest kritiske værktøjer i en CIO’s arsenal, men det kræver omhyggelig overvejelse af metrik, design, værktøj og datakilder, når du opretter en.

CIO dashboard er et one-stop kontrolpanel, der viser de mest kritiske målinger, indikatorer og data, som CIO’er skal overvåge regelmæssigt. Generelt dækker dette foranstaltninger og information om:

IT-ledelse: CIO’er er i høj grad ansvarlige for styring og levering af it-tjenester. Tilstanden og ydeevnen af ​​it-systemer og -infrastruktur bør være vægten af ​​et område af CIO-dashboardet.

Projekter og indsatser, der involverer IT: CIO’er bliver i stigende grad bedt om at udtænke, planlægge og udføre digitale forretningsinitiativer i mange virksomheder. Ifølge forskning bliver CIO’er i stigende grad bedt om at bygge og lede digitale transformationsindsatser, efterhånden som økonomien bliver mere digital.

Andre præstationsindikatorer inden for CIO’ens ansvarsområde: Mange CIO’ers ansvar udvides til at inkorporere it-funktioner, som tidligere lå uden for CIO’ens kompetenceområde. Cybersikkerhed, data/privatlivsoverholdelse og kundevendt teknologi er eksempler på disse. På dagens arbejdsplads er CIO’ens funktion i hastig forandring og vil fortsætte med at gøre det i nogen tid.

Som følge heraf vil de metrics, der skal inkluderes i et dashboard, være forskellige fra den ene virksomhed til den næste. Og det er derfor, at det er afgørende at skræddersy et dashboard til ens specifikke arbejdsansvar og pligter.

Hvorfor vælge CIO-dashboardet?

Implementering af et CIO-dashboard har flere fordele, for eksempel kan det:

  • Spar tid ved at strømline arbejdsgange: Da CIO’er konstant skal overvåge visse indikatorer, kan det spare tid at have dem alle på ét sted. Et dashboard giver CIO’er mulighed for at undersøge en enkelt side for de mest opdaterede oplysninger i stedet for at skulle tjekke flere kilder eller programmer.
  • Giv et klart billede af IT-ydelsen: Dataknusning og analyse tager tid. Dashboards eliminerer denne nødvendighed ved at centralisere information. Et andet værktøj, der kan give CIO’er et øjeblikkeligt billede af succesen med vigtige indikatorer og projekter, er visualisering.
  • Realtidsdata om nøgleindikatorer: Dashboards kan give indsigt i realtid i kritiske forretningsoperationer, når de er passende forbundet med vigtige forretningssystemer. Sådanne realtidsdata er kritiske, ikke kun for at spore it-drift, men også for organisatoriske præstationer og forretningsforbedringsprojekter, som CIO’er kan være ansvarlige for.

Bedste praksis for CIO-dashboards

Du kan gå videre til byggefasen, når du har besluttet dig for de CIO KPI’er, du gerne vil spore ved hjælp af dit dashboard. Denne procedure kan variere baseret på den software til konstruktion af dashboard, du vælger, men der er visse almindelige bedste fremgangsmåder, du skal huske, når du konstruerer dit it-dashboard:

  • Forstå dit mål: Nogle dashboarddesignere, især dem, der er vant til at arbejde med enorme mængder data, begår den fejl at bygge dashboards, der bare er for rodet. Det er meget nemmere at udtrække de vigtigste dataelementer og komme ind på dem, når du først ved, hvad dashboardets mål er.
  • Bestem dit mål: Nogle dashboarddesignere, især dem, der er vant til at arbejde med store mængder data, falder i fælden med at producere dashboards, der er alt for rodet. Det er meget nemmere at udtrække de vigtigste dataelementer og komme ind på dem, hvis du forstår formålet med det dashboard, du er ved at konstruere.
  • Genkend dit målmarked: Hvad er formålet med dette dashboard? Hvordan ville deres dashboard se ud? At kende svarene på disse spørgsmål er afgørende for at give den bedst mulige brugeroplevelse. Hvis dit publikum ikke er særligt datakyndige, skal du muligvis forklare, hvad du forsøger at illustrere med dine diagrammer og grafer. Derudover, hvis de vil se dashboardet på deres mobiltelefoner, skal du forberede dine datavisualiseringer i overensstemmelse hermed.
  • Sørg for, at dine mål og resultater er i overensstemmelse med din virksomheds: Virksomhedsledere kan bruge it-dashboards til at se, hvor deres it-budget går hen. Dette gør det lettere for it-professionelle at udtrykke vigtigheden af ​​deres arbejde med succes.
  • Storyboards: Storyboarding er et navn, vi stjal fra animationsindustrien til dashboard-planlægningsprocessen. Bare følg disse nemme trin: a) Vælg 4-6 metrics at arbejde med. b) Brug en tavle til at lave 4-6 rammer. c) Lav et diagram eller en graf i hver ramme. d) Udfyld de tomme felter med farve. Du er mindre tilbøjelig til at støde ind i uventede og frustrerende forhindringer, hvis du tænker ud, hvordan du vil have dit dashboard til at se ud, og hvilket budskab du vil have det skal formidle på forhånd.

Ved at inkorporere komplette dashboards i deres planer, AvanteNu hjælper CIO’er, VP’er for ingeniører og ingeniørledere med at skalere deres organisationer. Et solidt CIO-dashboard består af målinger, der viser dig, hvordan dine operationelle, forretningsmæssige, økonomiske, sikkerheds-, udviklings- og kvalitetssikringsnøglepræstationsindikatorer klarer sig. Vi fremmer en datadrevet kultur, der analyserer ydeevne på regelmæssig basis, identificerer risici og muligheder og hjælper ledere med at træffe de bedst mulige beslutninger på det rigtige tidspunkt.

Vi hjælper virksomheder med at få synlighed i det arbejde, ingeniører udfører, og med at bestemme organisatorisk effektivitet. Book en demo hos os, hvis du vil finde ud af, hvor tæt du er på linje med forretningsinitiativer, og hvordan du kan forbedre dine udviklingsprocesser.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *