Kontakt

SERVICENOW OG HEDERA TEAM ER OP TIL AT BRUGE BLOCKCHAIN-TEKNOLOGI

SERVICENOW OG HEDERA TEAM ER OP TIL AT BRUGE BLOCKCHAIN-TEKNOLOGI

ServiceNow annoncerede for nylig et forhold til Hedera Hashgraph, et af de mest populære blockchain-netværk, og vil bruge denne nye teknologi til at tilbyde et “tillidslag” til digitale processer.

Blockchain-teknologi har på det seneste fået meget opmærksomhed, og det er let at se hvorfor. Blockchain, som blev skabt for at drive Bitcoin, har potentialet til at forstyrre alt fra regnskab til afstemning, men det er uklart, hvordan man bedst udnytter denne forstyrrende teknologi. Som sædvanlig er ServiceNow-produktteamet et skridt foran, og de er allerede begyndt at studere de forskellige scenarier. Den vej, de følger, er en slags blockchain-kun, men de har valgt Hedera som deres platform, med en sikker havn-meddelelse.

ServiceNow for nylig annonceret et forhold til Hedera Hashgraph, et af de mest populære blockchain-netværk, og vil bruge denne nye teknologi til at tilbyde et “tillidslag” til digitale processer. Dette formodes at forenkle komplicerede forretningsprocedurer i servicebrancher som sundhedspleje og bankvirksomhed, hvor data kan blive kompromitteret under transmissionen, hvis passende verifikationsmekanismer ikke følges.

Så hvad er Hedera, og hvordan adskiller det sig fra eksisterende Blockchain-teknologi?

Hedera er en ny platform, der har potentialet til at være et levedygtigt alternativ til traditionel blockchain-teknologi. For at validere transaktioner anvender hver blockchain i øjeblikket en ‘konsensusmekanisme’. For eksempel bruges Proof-of-Work (PoW) teknikken af ​​ældre blockchains som Bitcoin og Ethereum. Hver node (eller minearbejder) bruger sin behandlingskapacitet til at løse komplicerede matematiske problemer for at få adgang til og autentificere transaktionsdata.

Den mere energieffektive Proof-of-Stake (PoS) teknik bruges i nyere blockchains. Ethereum er ligeledes i gang med at skifte til et proof-of-stake-system. For at kvalificere sig som transaktionsgodkendere i PoS skal minearbejdere love blockchains oprindelige mønt til netværket. Efterhånden som mængden af ​​cryptocurrency afsat til blockchain vokser, øges chancerne for at blive en minearbejder. En person, der investerer ti Hedera i blockchain, er for eksempel mere tilbøjelig til at blive minearbejder end en, der kun investerer syv.

Hedera (HBAR) er den oprindelige kryptovaluta i Hedera Hashgraph-systemet, en unikt konstrueret teknologi, der lover at være hurtigere, mere effektiv og mere sikker end blockchain.

Nøgletræk ved Hedera-protokollen:

  • Sladderprotokollen 

Hedera anvender sin banebrydende ‘Gossip’-protokol. For at registrere og autentificere transaktioner kommunikerer hver knude på netværket med hver anden knude på netværket. Dette resulterer i en hurtig kommunikationshastighed. Rygraden i Hashgraph konsensusmekanisme er en Directed Acyclic Graph (DAG), som består af et netværk af individuelle transaktionsdata, som hver er forbundet med alle andre data.

Hashgraph-konsensusprocessen bygger en graf, der repræsenterer hver nodes kommunikation med en anden. Netværkets kommunikationshistorie vokser over tid, og disse data opbevares som en graf på hver node. Afsenderen og tidspunktet for modtagelse registreres hver gang en node får noget kommunikation. ‘Ladderen om sladderen’ optages derefter på de maskiner, der er spredt over netværket, hvilket resulterer i en stor graf over kommunikationshistorien.

Når denne graf besøges, afslører den transaktionshistorikken, navnene på de involverede personer og transaktionens nøjagtige tidspunkt. De to hashes er optagelser af, hvornår den ene node sendte kommunikationen, og hvornår den fik sin sidste besked – med andre ord en registrering af transaktionsgodkendelsen på alle computere i netværket.

En ‘runde’ fanger en bestemt mængde beskeder. I hver runde verificerer et ‘berømthedsvidne’ transaktionshistorikken. Det berømte vidne er den node, der modtager kommunikationen først, før nogen af ​​de andre noder i den runde. De valgte noder interagerer eller ‘sladrer’ derefter med hinanden for at verificere de opnåede data.

I modsætning til PoW-konsensussystemet, som vælger en minearbejder for hver blok for at starte blokoprettelsesprocessen, er Hashgraph-konsensusmekanismen et netværk af noder, der gensidigt er enige om at tilføje kollektivt verificerede data til blokken. Når dataene har gennemgået denne verifikationsprocedure, tilføjes de til den decentraliserede hovedbog med 100 procent ‘finality’, hvilket betyder, at de ikke kan manipuleres, ændres eller vendes.

  • Offentlig distribueret Ledger

I modsætning til blockchains, som gemmer data i form af blokke og forbinder dem sammen, gemmer Hedera-netværket – en distribueret hovedbog – data på alle sammenkædede computere på sit netværk.

Ifølge blockchain-protokoller, hvis to blokke genereres på samme tid, vil en af ​​dem blive fjernet fra hovedbogen. Systemets noder vil bestemme, hvilken blok der skal tilføjes. Dette gøres for at forhindre blockchain i at forgrene sig, hvilket er, når en kæde deler sig i to kæder, og hver gang der sker forgrening, vil blockchain udvide sig i det uendelige som et træ.

Hvis nye blokke opstår hurtigere, end de kan fjernes, kan blockchains blive nedlagt. Det skyldes, at træets grene skal udvikle sig, før de må trimmes. Dette er også grunden til, at visse blockchains bruger PoW-konsensusprocessen til at begrænse væksten kunstigt.

På den anden side kasserer Hedera Hashgraph intet og bruger alt. Efter konsensus lægges alle transaktionsdata ind i hovedbogen, og noder kan kommunikere med hinanden for at få dem. Som et resultat er det ‘uforkablet’.

  • Fuldstændig decentral styring

Hedera Hashgraph indeholder en styringsstruktur, der er unik i sig selv. Det Styrelsesrådet består af 39 brancheledere fra 11 forskellige brancher og lokationer. Styrelsesrådet træffer alle beslutninger vedrørende kritiske softwareopgraderinger, netværkspriser, formueforvaltning osv.

Medlemmer af Styrelsesrådet tjener ikke noget ud af nettet og tjenesterne i en fast periode på tre år. Med undtagelse af Swirlds, ophavsmanden til hashgraph, som har et evigt sæde og lige stemmer i Styrelsesrådet, er den maksimalt tilladte embedsperiode to på hinanden følgende valgperioder.

Fremtiden for det digitale univers

Det digitale landskab er altid i forandring. Imidlertid transformerer blockchain-teknologiske gennembrud og applikationer verden af ​​digitale aktiver og endda finans, som vi kender den. Med digitaliseringens fremskridt vil vi se flere og flere ændringer. Den hastigt voksende digitale verden har en betydelig og åbenlys indflydelse på vores dagligdag, og det vil den fortsætte med at gøre i en overskuelig fremtid.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *