Kontakt

HVAD ER SERVICENOW SOFTWARE ASSET MANAGEMENT (SAM)?

HVAD ER SERVICENOW SOFTWARE ASSET MANAGEMENT (SAM)?

Softwareaktivstyring er en forretningstilgang, der tager ansvar for softwarebrug ved at spore udgifter, implementeringer, softwarelicenser og licensoverholdelse for alle slutbrugere, der er involveret i programmet.

Detailhandel, landbrug, sundhed, byggeri eller finans, uanset hvilken branche du er i, er alle afhængige af software til at gøre deres job enklere, hurtigere og mere præcist. Tilbage i gamle dage, hvor du ville installere Microsoft Word for dine medarbejdere, købte du blot diskene, installerede programmet, og du var færdig. Proceduren er nu meget mere kompliceret. Software har udviklet sig til et tveægget sværd, der både er nyttigt og vigtigt, men også besværligt – og endda ubehageligt. Derfor skal virksomheder have en defineret, proaktiv strategi for asset management for at minimere unødvendige omkostninger og vanskeligheder.

Efterhånden som softwarelicensaftaler hober sig op, bliver leverandørrevisioner mere aggressive, og din virksomheds softwarebudget bliver sværere at holde sig til. Softwareaktiver er vigtigere end nogensinde før. I løbet af det sidste årti har Software Asset Management (SAM) vundet popularitet som en forretningsstrategi. Efterhånden som antallet af erhvervede og brugte softwareaktiver vokser, vokser behovet for passende styring også. End-to-end softwareanskaffelseslivscyklussen kan styres og optimeres ved hjælp af softwareasset management-principper, ofte kendt som IT asset management (ITAM) metoder.

Ikke al software kan dog betragtes som et aktiv. Softwareaktiver er værktøjer, som du køber licenser til, og din software kan være en on-premise-løsning eller en cloud-baseret platform. Alt fra softwarekøb og licensstyring til softwarebrug og bortskaffelse bør være dækket af en ideel SAM-strategi. At administrere SAM med forældede værktøjer som regneark er på den anden side tidskrævende og ineffektivt. Procurement managers kan altid bruge software asset management-løsninger til hurtigt at eksekvere en SAM-strategi.

Hvad er Software Asset Management (SAM)?

Software asset management (SAM) er et forretningskoncept, der gør det muligt for virksomheder hurtigt at genvinde budgettet og øge værdien ved aktivt at overvåge og automatisere anskaffelsen, brugen og udrulningen af ​​softwarelicenser og abonnementer som helhed. SAM er en teknisk strategi, der gør det muligt for en organisation at holde styr på antallet af softwarelicenser, der er erhvervet i forhold til antallet af forbrugte eller brugte licenser. Det betyder ganske enkelt, at der er forskellige gode grunde til, at software asset management er afgørende for din virksomhed som helhed. Ifølge rapporter er der et globalt skift i mønstre med hensyn til SAM, og markedet forventes at vokse med omkring 3.83 milliarder i 2026.

ServiceNow Software Asset Management
Software livscyklus | SAM

Fordele ved at implementere et Software Asset Management-system på tværs af en hel virksomhed

Organisationer kan hurtigt reducere deres software- og supportomkostninger ved hjælp af SAM ved at forhandle volumenkontrakter og fjerne eller omfordele underbrugte softwarelicenser. Samtidig kan virksomheder øge medarbejdernes produktivitet ved at anvende den relevante teknologi mere problemfrit og hurtigere.

Ved at automatisere it-aktiviteter som lagersporing og softwareimplementering kan virksomheder minimere omkostningerne til administration og support af software. For virksomheder, der er centreret omkring en strategi for styring af softwareaktiver, øger det ikke kun produktiviteten, men sparer også penge at have værktøjerne og processerne på plads til at træffe bedre beslutninger om softwarelicenser.

Der er tre hovedområder at være opmærksom på for at opleve succes med en SAM-strategi:

  • Softwarelicens: SAM er primært optaget af at holde din virksomhed compliant, da softwareproducenter ikke ønsker, at du skal bruge mere af deres software, end du har købt eller licenseret. Således lader den dig holde styr på det med småt, såsom fornyelsesdatoer og overholdelsesbetingelser og specifikationer.
  • Software revisioner: Leverandører udfører ofte softwareoverholdelsesaudits for at sikre, at dit team bruger applikationen korrekt. Hvis du ikke overholder det, kan du forvente at blive opkrævet et gebyr eller en bøde.
  • Software optimering: Du kan være sikker på, at dine penge bliver brugt fornuftigt, når du får mest muligt ud af din teknologiske stak ved at sikre, at alle programmer bliver brugt effektivt, at du ikke betaler for mange brugere, og at du består alle dine revisioner.

konklusion:

 ServiceNow Software Asset Management-applikationen hjælper en organisation med at spore antallet af licenser, den har for hver softwareleverandør, såvel som antallet af tomme eller underudnyttede pladser, hvilket giver dig mulighed for at vurdere den samlede udnyttelse i virksomheden. Som et resultat heraf kan virksomheder genforhandle deres kontrakter med leverandører, hvis licenser ikke udnyttes fuldstændigt, og overføre disse licenser til medarbejdere, der umiddelbart har brug for dem. Således giver SAM dig mulighed for at få mest muligt ud af dine softwarepakker og løsninger.

SAM er en underafdeling af IT-aktiver, der specifikt beskæftiger sig med virksomhedens softwareaktiver. Denne it-disciplin var i det væsentlige ikke-eksisterende i de fysiske diskes dage, og den blev bestemt betragtet som overflødig. Siden introduktionen af ​​abonnementsbaseret licens har SAM imidlertid ændret sig dramatisk. Desuden kan man argumentere for, at overgangen til Software as a Service (SaaS) har transformeret SAM fra et “godt at have” til et “must-have”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *